Til hovedinnhold

Batteri til strømlagring

Om du planlegger solcelleanlegg kan det være lurt å vurdere batteri for å lagre strømmen. Selv om du ikke har solcelleanlegg kan du fremdeles ha bruk for batteri for å unngå de høyeste strømprisene. Våre elektrikere hjelper deg med råd og installerer.

xStorage batteri montert i garasje
Foto: Eaton xStorage
  • Lavere strømregning
  • God utnyttelse av solcelleanlegg

Hvorfor skal du investere i batteri til strømlagring?

Investerer du i batteri til strømlagring har du muligheten til å spare penger både på strømregningen og nettleien din.

Batteri for deg med solcelleanlegg

Det er spesielt når strømprisen er høy at det blir ekstra lurt med et batteri for å lagre strømmen. Da er det ekstra smart å lagre strømmen som produseres av solcelleanlegg.

Batteri for deg uten solcelleanlegg

Med batteri er det også mulig å lagre strøm fra strømnettet når strømprisen er lav. Så kan du bruke den lagrede strømmen de timene av døgnet hvor strømprisen er høyest.

Spar penger på å beholde strømmen fra solcellene

For å få mest utbytte av solcelleanlegget ditt bør du vurdere å bruke batteri til å lagre strømmen som er til overs. Det er fordi du sparer mer penger på å beholde strømmen fra solcellene dine og bruke det selv.

Ulempe med å ikke ha batteri til strømlagring

Dersom du ikke har batteri kan du selge strømmen videre, men det er ikke nødvendigvis lønnsomt.

Om du har solcelleanlegg så produserer du strøm midt på dagen, når sola skinner, men det er mest sannsynlig ikke da du bruker mest strøm. Derfor settes solcelleanlegg opp slik at du kan selge strømmen, du ikke bruker, til strømnettet. Da må du derimot kjøpe strøm på vanlig måte når du skal bruke strøm selv.

Normalt sett er strømprisene lavere midt på dagen og høyere om morgen og ettermiddag, når mange bruker strøm. Når det er høye strømpriser blir forskjellen stor mellom hva du får solgt strømmen for og hva du må kjøpe den for. Da blir den økonomiske gevinsten ved et batteri også stor.

Effekttariff gjør at det kan lønner seg med batteri

Vi har nå fått ett ekstra element på strømregningen her i Norge, effekttariff. Enkelt forklart er det et prispåslag på nettleien som justeres ut fra hvor mye strøm du bruker, i de timene du bruker mest strøm, i løpet av måneden.

Dersom du har batteri kan det kobles automatisk inn de timene du bruker mye strøm. Så selv om du også kommer du til å kjøpe strøm fra nettet, slipper du unna de høyeste forbrukstoppene. Dermed blir fakturaen fra nettselskapet ditt lavere.

Viktig å tenke på med batteri for strømlagring

Først og fremst bør du vurderer behovet ditt.

For deg med solcelleanlegg

Har du et større solcelleanlegg produseres mye strøm du kan lagre. Dersom du investerer i et større anlegg og har behov for all strømmen som produseres, kan det være ekstra lurt å investere også i batteri for å lagre strømmen. Det samme gjelder også mindre anlegg, selv om du ikke produserer like store mengder.

For deg uten solcelleanlegg

Dersom du ikke har solcelleanlegg bør du ha et aktivt forhold til hvordan strømprisen varierer gjennom døgnet for å utnytte batteriet fornuftig.

Kan du installere batteriet selv?

Dette er et produkt hvor elektrikeren må gjøre det meste. Du kan gjøre ting enklere ved å planlegge godt sammen med elektrikeren. Da blir installasjonsjobben mest mulig effektiv, og det blir færre arbeidstimer å betale for.

Kontakt elektriker

Ønsker du å bestille batteriløsning, eller få råd av en av våre elektrikere?

Kontakt elektriker